Financieel

Hoge rente, spannende woningmarkt en onzekerheid!

Op moment hebben we met ontzettend veel onzekerheden te maken, niet enkel de stijgende rente, de woningmarkt, maar ook de stijgende energieprijzen.

In de media lezen we veel kritiek op het kabinet, het koninklijk huis maar ook op alles wat ons leven beïnvloed.

 

Onlangs hebben wij veel negativiteit gelezen betreft opnemen van de overwaarden of het aankopen van een veel te dure woning in deze (zoals men dit noemt) in een; "piektijd".

Voor iedere situatie geldt dat het geheel afhankelijk is van een persoonlijke situatie en de toebehorende wensen.   

 

... Read More

Minder betalen met weinig moeite!

Nu kan het nog!

 

De woningmarkt ligt zwaar onder druk (lijkt het), gaat deze dalen of blijft deze stijgen?
De waarde woning is in de meeste gevallen in ieder geval fors gestegen! Maar de risico opslag (dit is al vaak bij verstrekking van meer dan 50% op waarde van de woning) wordt niet bij iedere bank automatisch verlaagd.

 

Heb je een opslag op je hypotheekrente en is je woning meer waard geworden? Dan kan je hypotheekrente mogelijk omlaag. 

Geldverstrekkers rekenen een renteopslag op de hypotheekrente als de totale hypotheeklening een groot deel... Read More

Tweede woning aankopen, hoe dan?

Dat de huizenprijzen de pan uit rijzen heeft een eigenaardig neveneffect: er is meer kapitaal om een tweede huis te financieren. De populariteit neemt daardoor toe. Hoe zou je zo'n huis kunnen financieren?

 

Het afsluiten van een hypotheek op een tweede huis is niet onmogelijk maar wel erg lastig, als alternatief wordt vaak de overwaarde van het eerste huis gebruikt, zegt hypotheekdeskundige Arjan van Rooijen Eerstehypotheek.nl. "Dat is de makkelijkste manier, zeker voor tweede huizen in het buitenland. Het huis waar je in woont, telt dan als onderpand."... Read More

Eigen woning in box 3: wat zijn de gevolgen?

Begin dit jaar stelde De Nederlandsche Bank voor om de eigen woning stapsgewijs over te brengen naar box 3. Deze proefballon veroorzaakt verdeeldheid in de politiek en financieel adviseurs lijken positief. Wat houdt het plan in en welke gevolgen heeft het voor huiseigenaren?

 

Verhuizing eigen woning naar box 3
Nu valt de woning als eigen hoofdverblijf in box 1. In deze box betalen woningeigenaren belasting omdat de Belastingdienst deze woning als een bezit ziet waar u rendement over maakt. In box 3 vallen op dit moment onder andere beleggingen en... Read More

UPDATE! Wel of geen voordeel voorstarters?!?

NHG: Onduidelijkheid overdrachtsbelasting veroorzaakt onzekerheid bij starters

Het Prinsjesdag-voorstel van het kabinet om de overdrachtsbelasting voor starters onder de 35 jaar eenmalig te verlagen van 2 naar 0 procent was goed nieuws voor jonge huizenkopers, maar het is nog onzeker of en hoe het plan in de wet wordt opgenomen. Dat zorgt volgens NHG voor onzekerheid onder starters, die nu een woning willen kopen.

 

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. De organisatie daarachter roept minister en Kamer daarom op tot duidelijkheid te komen.... Read More